Dakbedekking

dakbedekking_1Eind 2012 heeft het bedrijf Dakexpres het dak van een aantal woningen alsmede oo de schuren geinspecteerd.

De conclusie was dat de bedekking er over het algemeen prima uit zag en nog een aantal jaren probleemloos kan blijven liggen. Wat wel moet gebeuren is regulier onderhoud in de zin van de daken bezemen, rotzooi verwijderen en de afvoeren vrij houden. Ook is het raadzaam om de punten waar in de omlijsting (zowel op het huis als op de schuren de “rode” buizen) een naad zit de boel even af te kitten. Dit zorgt ervoor dat de lelijke strepen op de muren verdwijnen. Of beter gezegd dat er op die punten geen water meer langs de muren naar beneden loopt.

Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en gaan we -vroeger of later- toch allemaal met het vernieuwen van de dakbedekking te maken krijgen. Uiteraard is iedereen vrij met een dakbedekker naar keuze in zee te gaan, maar de eerste ervaringen met Dakexpres waren positief. Ze hadden simpelweg een eerlijk verhaal en de benodigde kennis en kunde.

Zie hieronder een aantal veelgestelde vragen en antwoorden inzake nieuwe dakbedekking via Dakexpres:

 • Waarom EPDM en geen Bitumen?
  ERDM wordt geplakt en niet gebrand. Dit is veiliger te leggen en scheelt in de (verzekerings)kosten van de legger en dus in de kosten voor de huiseigenaar. EPDM gaat lang mee en is flexibeler dan Bitumen. Bij goed onderhoud (af en toe met bezem het dak op) is er geen omkijken naar.
  Je kan met EPDM meer meters maken en dus heb je minder naden ( nog kleinere kans op lekkage).
 • Hoe wordt het aangebracht?
  Het wordt verlijmd over de bestaande bitumen laag nadat deze met een staalborstel is gereinigd.
 • Wat nu als mijn buurman niet mee wil doen (bijvoorbeeld bij de schuurtjes)?
  Er kan een afscheiding worden gemaakt, echter dit is verre van ideaal. Dakexpres raadt met klem aan om iedereen mee te krijgen. Dit zorgt voor een langdurig goed en betrouwbaar resultaat en het scheelt in de kosten.
 • Wat is de garantie en geldt die ook bij het niet afsluiten van een onderhoudscontract?
 • De garantie is 10 jaar, ook zonder een onderhoudscontract.

Wil je meer weten of heb je last van een lekkage neem dan contact op met Dakexpres (0900 32 53 977) of uiteraard een andere dakbedekker naar keuze*.
Voor meer info met betrekking tot EPDM klik hier!

(*) Het bestuur is niet gelieerd aan Dakexpres. Deze pagina heeft als enig doel het informeren van medebewoners en uitwisselen van ervaringen. Het is de eigen verantwoordelijkheid van de huiseigenaar of, hoe en met wie deze in zee gaat. Het bestuur staat hier los van.