Voorgevel schoonspuiten

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKenmerkend aan de Gangboord zijn de witte voorgevels.
In de loop der tijd verkleuren de gevels echter en worden vuil. Eens in de zoveel jaren moeten deze dus overgeschilderd worden, waarna deze er weer als nieuw uit komen te zien.
Er is echter ook nog een eenvoudiger en goedkoper alternatief: de voorgevel schoonspuiten.

Met behulp van een eenvoudige ‘huis, tuin en keuken’ hoge druk spuit blijken heel goede resultaten behaald te kunnen worden. Het geheim hierbij is het toepassen van warm water (ipv koud water). Als je aan de slag gaat kijk dan goed of de gevel barstjes of beschadigingen vertoond. Dit om te voorkomen dat de deze vergroot worden door de spuitdruk. Dat laatste heb je natuurlijk ook zelf in de hand door de spuitafstand in eerste instantie wat groter te laten zijn.

Heb je hier interesse in maar ben je niet zelf in de gelegenheid om de gevel schoon te spuiten, dan kun je gebruik maken de diensten van medebewoner Willem van de Geest (Gangboord 114). Hij heeft een eigen klusbedrijf en kan tegen een vergoeding de gevel schoonspuiten.
Hij hanteert de volgende voorwaarden:

  • het betreft ongeveer 4 uur werk, vergoeding 100 euro
  • Willem zorgt voor trappen, hogedruk spuit en de benodigde aansluitingen
  • de bewoner zorgt voor warm water en stroom
  • de werkzaamheden zijn op eigen risico van de bewoner

Voor meer info of het maken van een schoonspuit afspraak* neem contact op met het bestuur of Willem van de Geest (Gangboord 114).

(*) Deze pagina heeft als enig doel het informeren van medebewoners en uitwisselen van ervaringen. Het is de eigen verantwoordelijkheid van de huiseigenaar of, hoe en met wie deze in zee gaat. Het bestuur staat hier los van.